luni, 19 octombrie 2015

Caravana - Pune Orașul TĂU pe Harta Voluntariatului!” la final

Hospice Casa Speranței Brașov și Centrul de Copii și Tineret „Sfântul Sebastian” pun orașul BRAȘOV pe Harta Voluntariatului! 
Astăzi 19 octombrie la Camera de Comerț și Industrie Brașov a avut loc Caravana Națională „Pune Orașul TĂU pe Harta Voluntariatului!”, un eveniment organizat de Federația VOLUM – Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România, în parteneriat cu Hospice Casa Speranței Brașov și Centrul de Copii și Tineret „Sfântul Sebastian”.
Acest eveniment s-a desfășurat în 10 orașe din România: București, Bacău, Iași, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Craiova, Brașov și mai urmează orașele Sf. Gheorghe și Constanța.  Caravana face parte din proiectul „Harta Voluntariatului”, desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România, cu suma de 72, 454.36 Euro.
În cadrul evenimentului, au participat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de la nivel local, voluntari dar și reprezentanți ai DJST Brașov unde au aflat mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii și a ofertei de voluntariat, la nivel național, dezvoltând astfel mișcarea de voluntariat din România și care poate fi accesată începând cu prima zi a Caravanei - 28 septembrie.  De asemenea, în cadrul Caravanei, participanții au fost informați cu privire la certificatul de voluntariat, care este obligatoriu, la cererea voluntarilor, conform Legii Voluntariatului 78/2014, pilotat în ultimele luni de peste 100 de organizații neguvernamentale și care va putea fi eliberat de pe platforma hartavoluntariatului.ro. S-au făcut propuneri legate de certificatul de voluntariat privind adaugarea de date de identificarea personale, poză, ș.a. La fel au fost puse întrebări tehnice legate de platformă, fiind foarte complexă dar și ușor de utilizat. 
De asemenea, evenimentul a cuprins un atelier pe tema discursului instigator la ură și a extremismului și modalitatea prin care voluntariatul (indiferent de vârstă) și implicarea în comunitate vin în sprijinul campaniei Comisiei Europene No Hate Speech Movement (http://nohatespeechmovement.org/). Un atelier foarte pro activ cu un feed back incredibil din partea tinerilor voluntari.

„Odată cu platforma harta voluntariatului.ro se impunea și o caravană națională de promovare a voluntariatului și a oportunităților create de Federația VOLUM special pentru a veni în sprijinul sectorului neguvernamental. Cred cu tărie că pentru a crește mișcarea de voluntariat din România este nevoie să ne unim cu toții forțele, să lucrăm împreună la o comunicare eficientă și să contribuim, fiecare cum poate, la un produs, o mișcare, un demers. Caravana își propune să aducă organizațiile, instituțiile și voluntarii la aceeași masă, să identifice nevoi, oportunități și resurse pentru a dezvolta construcția care se numește Voluntariat.” Ana-Maria Grădinariu, Coordonator Programe, Federația VOLUM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu