luni, 9 februarie 2015

Curs Animatori Tabere de Vară partea a II-a

Curs Animatori Tabere de Vară partea a II-a

Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian Brașov a organizat în perioada 3-5 februarie 2015 la Academia Culturală din cadrul Mănăstirii Brâncoveanu Sâmbăta de Sus în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului cursul de Animatori Tabere de Vară partea a II-a. 
Cursul a cuprins mai multe sesiuni practice de lucru în care cei 38 de lucrători de tineret (clerici, profesori și voluntari) au pus în aplicare competențe dobândite în prima etapă, activități nonformale în ceea ce privește organizarea activităților din cadrul unei tabere de tineret.
 După derularea fiecărei activități fiecare participant a primit un feed-back al activității desfășurate, având posibilitatea de a remedia dacă este cazul a unor carențe ca mimică, gestică, limbaj non-verbal. Explicarea activității, feedback-ul cerut pe activitate sunt greu de realizat fără o bună coordonare.
Anul 2015 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ astfel considerăm oportun acest proiect unde se oferă metode de bune practică cu tinerii, metode ce  se pot aplica nu doar în tabere cât și în parohie chiar și la școală venind în sprijinul profesorilor de religie și nu numai.

Participanții la curs deja folosesc metodele învățate la orele de curs și în parohie și feed-back-ul este foarte pozitiv, chiar se dorește organizarea unor astfel de cursuri la cât mai mulți clerici și profesori venind în întâmpinare unei nevoi reale de învățare nonformală.
 Noi încurajăm astfel de proiecte iar cine dorește o colaborare în acest sens trebuie doar să ne contacteze.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu