joi, 28 aprilie 2016

S-a lansat GHIDULUI DE SECURITATE ȘI SANATATE IN ACTIVITATILE DE VOLUNTARIAT la Brasov

 S-a lansat GHIDULUI DE SECURITATE ȘI SANATATE IN ACTIVITATILE DE VOLUNTARIAT la Brasov


Azi 28 aprilie 2016, patru voluntari ai Asociaţiei Centrul de Copii şi Tineret Sfântul Sebastian au fost prezenţi la lansarea GHIDULUI DE SECURITATE ȘI SANATATE IN ACTIVITATILE DE VOLUNTARIAT in cadrul caruia au avut oportunitatea de a cunoaste pe inspectorul SSM care a fost instruit in acest sens si isi va oferi din timpul sau pentru instuirea voluntarior din regiunea noastra- Madalina Astefanoaei.

Federația VOLUM a constatat absența unor strategii naționale pentru voluntariat care să abordeze probleme ce țin de securitate și sănătate în lucrul cu voluntarii. În consecință, VOLUM a inițiat un demers, printr-un parteneriat cu Asociația Română de Securitate și Sănătate în Muncă, pentru a dezvolta o procedură simplificată a legislației din domeniul SSM, adaptată nevoilor acestui sector, formând astfel un grup de lucru, alături de experți SSM și organizații neguvernamentale, din domenii de activitate diferite. De asemenea, în iulie 2015, Federația VOLUM a lansat prima rețea de experți în Securitate și Sănătate în Muncă, formată în prezent din 20 de specialiști sau inspectori SSM, din cadrul organizațiilor membre ale Federației VOLUM, din mai multe județe: (București, Brașov, Craiova, Constanța, Neamț, Cluj, Ialomița, Hunedoara, Suceava, Vrancea, Călărași, Buzău, Bistrița).

Inițiativa face parte din proiectul „Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact și Valoare”, desfășurat de Federația VOLUM, finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu